Altena College

TopTutors

Op het Altena College wordt studiebegeleiding aangeboden als een leerling ondanks hard werken toch niet goed scoort. Studiebegeleiding vindt plaats gedurende 6 weken en is bedoeld om een leerling aan te leren hoe het vak moet worden aangepakt. Soms wordt studiebegeleiding ook ingezet voor leerlingen die ziek waren en daardoor een achterstand hebben opgelopen. Maar er zijn vakken waar je gewoon niet goed in bent  en waar deze begeleiding niet volstaat. In de bovenbouw  maak je  een keuze voor een profiel. Je krijgt in de derde een advies en o.a. aan de hand daarvan laat je de vakken vallen die je niet goed kunt, zodat die geen beletsel hoeven zijn om je diploma te halen. Toch zijn er ook vakken waarvoor je niet kan kiezen, waarin je examen moet doen, zoals Nederlands, Engels en (in veel gevallen) wiskunde. Het is ook nog eens zo dat je voor deze ‘kernvakken’ maximaal één vijf op je eindlijst mag hebben. Als je met zo’n vak niet goed uit de voeten kunt, heb je wel een probleem. Je bent bijvoorbeeld in havo-4  gekomen en dan dreig je hierin vast te lopen. Eigenlijk ben je in zo’n geval meer gebaat bij langduriger hulp dan de school je kan bieden. Een mogelijkheid zou dan het onderstaande kunnen zijn.

                                                                                                                       

Sinds maart 2016 is het Altena College een samenwerking aangegaan met Stichting TopTutors. Deze stichting heeft het doel om kwalitatieve begeleiding, in de vorm van bijles, voor alle leerlingen beschikbaar te maken. Wat zo speciaal is aan TopTutors, is dat de bijles wordt gegeven door oud-leerlingen van de school. Deze studenten zijn bekend met de school, de docenten en de gebruikte boeken, en geven allemaal bijles in hun eigen interessegebied.

TopTutors is een landelijke organisatie, die samenwerkt met Socrates Honour Society, een nationaal netwerk van topstudenten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ze de meest geschikte studenten kan bereiken om bijles te geven.

Elke lokale afdeling wordt geleid door een zogenaamde ‘managing tutor’. Dit is degene waar je terecht kunt met algemene vragen over de bijlessen. Op deze manier zorgt TopTutors voor een persoonlijke aanpak van je leerprobleem. Op het Altena College is Bo van Wendel de Joode de managing tutor. Ze is zelf ook oud-leerling van de school.

Dus als je op zoek bent naar betaalbare bijles van een student die zelf ook op het Altena College heeft gezeten, ga dan naar www.toptutors.nl en meld je aan via het ‘online inschrijfformulier’, onder het kopje ‘ik wil bijles’.  
 
Voor meer informatie kun je Bo altijd een mailtje sturen: bovanwendel@toptutors.nl