Altena College

Wie zijn wij?

Het Altena College is een christelijke school voor vmbo-t, havo en vwo. Goed onderwijs en oprechte zorg voor onze leerlingen, vormen onze basis. We kennen iedere leerling persoonlijk en hechten veel waarde aan goede begeleiding: wie dat nodig heeft, krijgt een helpende hand. Voor leerlingen die juist wat extra uitdaging kunnen gebruiken, is er een speciale talentenlijn.

Bovendien kunnen al onze leerlingen kiezen uit een breed aanbod extra vakken en activiteiten:
van IT-skills, wiskunde D, onze Business School en Anglia (Engels) tot en met een breed scala aan culturele en sportieve projecten. Zo helpen we iedere leerling zijn of haar talent te ontdekken en goed voorbereid een opleiding of studie in te gaan.

Leerlingen van alle niveaus gaan prettig met elkaar om. Agressie kennen we vrijwel niet, er is veel aandacht voor het voorkomen van pesterijen en we zorgen goed voor elkaar.
Wie bij ons een telefoon of portemonnee verliest, vindt die doorgaans gewoon weer terug bij de conciërge of administratie. Brugklassers mogen de eerste paar maanden iets eerder de klas uit in de pauze om niet in het gedrang te komen. En als een leerling het moeilijk heeft, stelt ons hechte team docenten alles in het werk om hem of haar op de rit te houden.

We zijn er trots op dat onze oud-leerlingen met veel plezier terugkijken op hun tijd op het Altena College en ons nog regelmatig opzoeken. En ieder jaar weer verwelkomen wij met veel enthousiasme een nieuwe groep brugklassers die op het punt staat de wereld te gaan verkennen.
Graag staan wij aan het begin van die ontdekkingstocht!

Altena College: goed voor elkaar!