Kunst, Muziek, Dans en Theater


Muziek
Muziek maken moet je doen! Daarom ga je al in de brugklas zelf aan de slag met keyboards. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kan je ook leren drummen, (elektrisch) gitaar en basgitaar spelen en uiteindelijk in bandjes samen spelen. Natuurlijk wordt er ook veel gezongen. We zijn vooral veel praktisch bezig met muziek, maar een beetje theorie is ook nodig. In de eerste, tweede en derde klas krijgt iedereen muziek, hierna wordt het een keuzevak. Als je er examen in doet, dan krijg je wat meer uren per week les. Een onderdeel van je muziekexamen is optreden op een bandavond met zelfgeschreven nummers!

Beeldende vorming
Bij beeldende vorming ga je aan de slag met handenarbeid en tekenen. Je kunt op havo en atheneum ook eindexamen in dit vak doen; het heet dan kunst. Op de mavo kan je een beeldend kunstvak als examenvak kiezen: tekenen of handenarbeid. Door beeldende vorming leer je visualiseren, creatief denken en beschouwen. Je leert op een andere manier denken en vergroot zo je probleemoplossend vermogen. Als je een kijkje komt nemen op onze Open Dag, zal je zien dat overal in de school werkstukken hangen die door leerlingen gemaakt zijn bij beeldende vorming.

   Docent Beeldende Vorming mw. Boll: "Volg  altenacollegekunst  op instagram en geniet mee van de werkstukken kunst van de leerlingen van het Altena College!"   

Theater
Hou jij van dansen, zingen, cabaret of muziek? Doe jij niets liever dan zelf op een podium staan? Dan kan je ieder jaar auditie doen voor het Podiumfestival én iedere kerst is er een voorstelling voor en door leerlingen. Je kunt daaraan meedoen als muzikant, zanger of acteur, of achter de schermen actief zijn. Ook organiseren we regelmatig leuke voorstellingen/workshops die met dans en theater te maken hebben. 

CKV en Cultuurkaart
In mavo 3 en havo en atheneum 4 krijg je het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV).
Je maakt daarbij kennis met allerlei kunstvormen. Je gaat, deels zelfstandig, culturele activiteiten ondernemen binnen en buiten de school, zoals het bijwonen van een theatervoorstelling en een concert, het bezoeken van een bioscoop een museum en het bezichtigen van architectuur.

Het Altena College werkt samen met de stichting CJP, zodat je met korting naar culturele activiteiten kunt gaan. Je krijgt namelijk een digitale voordeelpas, de Cultuurkaart, die je bij ontelbaar veel (inter)nationale culturele instellingen kunt gebruiken. Ook bij hotels, restaurants en winkels!