Werkweken, excursies en uitjes


Als je op het Altena College zit, kan je regelmatig meedoen aan leuke uitjes en excursies. Zo gaan we dagjes weg naar bijvoorbeeld Jumpsquare, waterskiën of bodyboarden bij Down Under in Nieuwegein, Het Muziekgebouw aan het IJ, het Europees Parlement in Brussel, en soms wat verder naar bijvoorbeeld Parijs, Lille of de kerstmarkt in Aken.
In het derde jaar ga je op werkweek in Nederland, Frankrijk of België. We vinden het belangrijk alle leerlingen zoveel mogelijk leuke en leerzame activiteiten aan te bieden, maar we houden wel altijd rekening met het feit dat niet iedereen een even grote portemonnee heeft. We proberen de uitjes daarom zodanig te organiseren, dat iedereen kan meedoen. 

Bewegingsonderwijs docent Romi Edelman over het uitje naar Down Under: "De leerlingen vonden dit écht een superleuke activiteit en vonden het heel gaaf om te leren waterskieën en bodyboarden."

Wil je je horizon nog meer verbreden? Ook dat kan!
In de vierde klas havo en atheneum is er een gaaf uitwisselingsproject met een school in het Duitse Lörrach en het Franse Dijon. In atheneum-5 is er een internationale-werkweek naar een Europese hoofdstad.