Inschrijven klas 2 en hoger


Inschrijven vanaf leerjaar 2
Wil je in de tweede klas of hoger naar het Altena College komen?
Bel dan naar 0183-302944 en vraag naar de conrector van de opleiding waar jij je voor wilt inschrijven. Dan bekijken we samen wat er mogelijk is:

Mavo 2, 3, 4Dhr. A. van Eses@altenacollege.nl
Havo 2, atheneum 2Mw. W.H. van Haaftenhn@altenacollege.nl
Havo 3, 4, 5Dhr. W.J. van Klinkenkn@altenacollege.nl
Atheneum 3, 4, 5, 6Dhr. H.E. de Vriesvs@altenacollege.nl


Heb je extra ondersteuning of begeleiding nodig op school? Vertel dat dan meteen.
We helpen je graag! 

Doorstromen en Instromen op het Altena College


Instromen en doorstromen is zeker het overwegen waard
Stel je hebt je vmbo(t) -of mavo-diploma behaald en je wilt naar de havo. Of je vraagt je af of je met je havo-diploma naar het atheneum kan. Of misschien ben je op zoek naar een andere school voor de overstap naar 4 havo of 4 atheneum of een ander leerjaar. In alle gevallen is het zeker de moeite waard om eens te kijken wat het Altena College te bieden heeft.

Instroom en doorstroom havo-4
Veel van onze eigen mavo-leerlingen stromen na het behalen van hun diploma door naar havo 4. Ook verwelkomen we ieder schooljaar een groep leerlingen die ervoor kiezen om vanuit een andere school te starten in havo 4.

De uitgestelde profielkeuze op het atheneum biedt veel voordelen
Voor instromers in atheneum 4 is het interessant om te weten dat het Altena College een uitgestelde profielkeuze heeft. Op de meeste scholen in Nederland kiest een leerling in klas 3 van het atheneum een profiel. Dat is soms best moeilijk, omdat een leerling op dat moment vaak nog weinig inzicht heeft in het aanbod van vervolgstudies en vervolgopleidingen.

Jannie Penhoat, decaan atheneum: ‘Voor leerlingen in klas 3 is het eigenlijk te vroeg om (online) open dagen te bezoeken van hbo-opleidingen en universiteiten. Daarom is het fijn dat je op het Altena College de kans hebt om die keuze nog een jaar uit te stellen.’

De uitgestelde profielkeuze is ook interessant voor leerlingen die de overstap van havo 5 naar atheneum 5 overwegen. Vakken zoals bedrijfseconomie, wiskunde D, maatschappijwetenschappen en NLT (natuur, leven en technologie) zijn voor alle leerlingen in atheneum 5 nieuwe vakken, dus als nieuwe leerling uit havo 5 heb je geen achterstand en dus ook geen inhaalprogramma. Dit geldt ook voor kunst muziek en kunst beeldende vorming. 

Ontdek ons extra vakkenaanbod
Het Altena College heeft een ruim keuzeaanbod van vakken in het vrije deel. In veel gevallen is het ook mogelijk om een 2e vak in het vrije deel te kiezen. Game Design, Filosofie, Technische Natuurkunde, Informatica, Wiskunde D, NLT, Business school, maatschappijwetenschappen zijn allemaal vakken die het Altena College extra aanbiedt. De conrector van de havo-opleiding heeft op dit moment wekelijks intakegesprekken met leerlingen die willen instromen in het nieuwe schooljaar.

Conrector Van Klinken: ‘Er wordt altijd een intakegesprek ingepland, waarin ook de profielkeuze en vakkenpakketkeuze wordt besproken. Tijdens de rondleiding is er ook ruimte om het Altena College te bekijken, waarmee de leerling een ‘gevoel’ krijgt bij de school. Leerlingen en hun ouders zijn enthousiast over de vele mogelijkheden die het Altena College te bieden heeft.’

Extra vakkenaanbod in de bovenbouw:
Game Design
Filosofie
Uitgestelde profielkeuze
Ruim aanbod vakken in het vrije deel
Wiskunde D (voor technische studies)
Technische Natuurkunde (voor technische studies)
Informatica
NLT (voor medische studies)

Klik hier voor meer informatie over het extra vakkenaanbod>>