Sport


Op het Altena College krijg je in de brugklas maar liefst vier uur sport per week. We hebben eigen sporthallen én binnenkort sporten we ook op de gloednieuwe atletiekbaan recht voor onze deur.

Nieuw! Atletiekbaan
Zie jij jezelf wel hardlopen, verspringen of discuswerpen? Op de gloednieuwe atletiekbaan recht voor onze deur kan het allemaal!
In het schooljaar 2023-2024 is de baan open. Kies jij voor het Altena College, dan kan ook jij dus op deze mooie, professionele baan sporten. Van kogelstoten tot hinkstapspringen: probeer het maar uit! In het midden van de baan komt een extra groot grasveld. Dat is fijn voor voetballen, frisbeeën en allerlei andere veldsporten. En de zandbak voor het verspringen is zo groot gemaakt dat we er ook kunnen beachvolleyballen! 
Je wandelt vanuit school zo de baan op, maar natuurlijk blijven we ook gewoon binnen sporten. Wist je dat je op het Altena College altijd minstens vier uur per week sport? En dat je - als je dat niet genoeg vindt - voor de Sportklas kunt kiezen? Zo blijf je lekker in beweging!

Sportklas
Is stilzitten niets voor jou? In de Sportklas maak je kennis met allerlei verschillende sporten: van tennis tot beachvolleybal, van kickboksen tot turnen. En wat dacht je van trampolinespringen of waterskiën? Voor het deelnemen aan de sportklas wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd. Naast het gave aanbod interne en externe sporten, zijn er ook nog keuzesportmiddagen.

Ik wil meer weten over de sportklas

Topsporters
Sport jij (bijna) op topniveau? Dan steunen we je daar graag bij. We overleggen met jou en je ouders om te kijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat je én goede schoolresultaten behaalt én de ruimte hebt om je op jouw sport te richten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (gedeeltelijke) vrijstelling te krijgen voor de sportlessen op school.​