Anglia English Academy


Je kunt voor Anglia kiezen op de mavo, de havo en het atheneum, vanaf het eerste jaar. Er zijn geen toelatingseisen en de examens doe je gewoon bij ons op school. De diploma’s zijn officieel erkend en de hogere niveaus worden door The British Council - net als de Cambridge examens - aanbevolen als toelatingsexamens voor hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. De examens die je op het Altena College maakt, worden ontwikkeld en nagekeken in Chichester in Engeland om de kwaliteit te waarborgen.

Als je meedoet aan Anglia kan je ieder jaar een niveau hoger proberen, net zo lang tot je het level hebt gehaald dat je voor ogen had. Zo kan je bijvoorbeeld toewerken naar een examen waarmee je op het mbo vrijstelling krijgt voor Engels. Je kunt ook een Summer School volgen en examentrainingen Engels doen binnen het Anglia-programma.

Anglia coördinator Jannie Penhoat-Boone: "Een Anglia diploma kan je gebruiken als toelating voor vervolgopleidingen in Nederland en in het buitenland. Het staat goed op je CV, maar is vooral ook een
stimulans om aan te kunnen tonen hoe goed je Engels is."


The A-Team
Heb je Anglia-examen gedaan op niveau acht, negen of tien? Dan kan je lid worden van ons A-team. Dat bestaat uit bovenbouwleerlingen die Anglia-lessen geven aan groep acht en de onderbouw.
De lessen worden gemaakt door docenten en natuurlijk word je begeleid bij het lesgeven.
Een leerzame ervaring! 

Ik wil meer weten over de Anglia lessen voor groep 8

Kosten
Om de kosten zo laag mogelijk te houden, betaalt het Altena College in de brugklas een deel van de examenkosten. 

De plussen van Anglia t.o.v. andere Engelse diploma's

Meer informatie vind je op de website van Anglia.

Vragen? Stel ze aan de Anglia-coördinatoren via 0183-302944 of anglia@altenacollege.nl

Jannie Penhoat-Boone, algemeen coördinator
Lotte Brandenberg-van Wijngaarden, coördinator groep 8 en onderbouw
Renko Dekker, coördinator groep 8 en onderbouw