Havo


Al meteen in het eerste jaar van de havo krijg je vakken als IT-Skills, Natuur & Wetenschap en Anglia (Engels). Ook kan je – naast de reguliere vakken – kiezen uit extra modules en projecten uit het
Altena Plus programma, zoals sportklas, techniekklas, kunstklas en muziekklas. Bovendien kan je meedoen aan allerlei theaterprojecten en sport je naar liefst vier uur per week! 

In het tweede jaar komen alle havoleerlingen uit verschillende brugklassen samen. We zorgen er natuurlijk voor dat jullie snel aan elkaar gewend raken. In het tweede jaar loop je een maatschappelijke stage en krijg je ook nieuwe vakken, zoals informatica en Lifestyle & Duurzaamheid. Als het héél erg goed gaat, komt het een enkele keer voor dat leerlingen na havo 2 doorstromen naar atheneum 3.

In het derde jaar van de havo kan je nog steeds meedoen met Altena Plus. Je kan nu ook kiezen voor Game Design of het debatteam. Bovendien ga je op (buitenlandse) werkweek.

In de bovenbouw besteden we aandacht aan ethiek tijdens het vak Levensbeschouwing, ga je op stage, kan je kiezen voor de Business School en voor vakken als wiskunde D, technische informatica, technische natuurkunde, Natuur, Leven en Technologie en maatschappijwetenschappen. Na havo 3 ga je doorgaans naar havo 4, maar het kan ook gebeuren dat je naar mavo 4 gaat en dus eindexamen gaat doen, of dat je doostroomt naar het mbo.

Conrector Willem Jan van Klinken: "Leerlingen en hun ouders zijn enthousiast over de vele mogelijkheden die het Altena College te bieden heeft.”

In de vierde klas kies je een profiel:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

In het vijfde jaar doe je eindexamen. Daarna kan je binnen het Altena College doorstromen naar het atheneum, of kiezen voor een studie aan het mbo of hbo.

Wat is het extra aanbod op de havo?