Mavo


Al meteen in het eerste jaar van de mavo krijg je vakken als IT-Skills, Natuur & Wetenschap en Anglia (Engels). Ook kan je – naast de reguliere vakken –  kiezen uit extra modules en projecten uit het Altena Plus programma, zoals sportklas, techniekklas, kunstklas en muziekklas. Ook kan je meedoen aan allerlei theaterprojecten en sport je maar liefst vier uur per week! 

In het tweede jaar loop je een maatschappelijke stage en aan het eind van het jaar maak je een eerste keus in vakken. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen tussen nask2, tekenen, handenarbeid en muziek. Gaat het héél erg goed, dan komt het een enkele keer voor dat een leerling na mavo 2 door mag stromen naar havo 3.

In de derde klas kies je een vakkenpakket en een profiel:

  • Techniek
  • Economie
  • Zorg & Welzijn
  • Landbouw

Als school met een vmbo-aanbod in de sector techniek is het Altena College ook onderdeel van 'Sterk Techniek Onderwijs - Gorinchem | Altena'. 
Kijk voor meer informatie over dit project op de website van STO-GOAL

Conrector Arie van Es over mavo+: "Onze mavo zit vol met enorm getalenteerde leerlingen; daar past mavo+  perfect bij!"

In het derde jaar kan je kiezen voor de Businessclass en het vak Game Design en ga je (misschien wel naar het buitenland) op werkweek. Het vierde jaar is je examenjaar. In dit jaar word je intensief begeleid om een goede keus te maken voor na je examen.

Wat is het extra aanbod op de mavo?